Очищення стічних вод кафе, барів, ресторанів
Очищення стічних вод, як і сама локальна каналізація підприємств громадського харчування, має ряд особливостей. Замовляючи фірмове блюдо, клієнт навряд чи замислюється про процесі його приготування. Але керівництво кафе, напевно, переймається питанням: що робити зі стічними водами. Адже там повно зважених жирів.
Будь-які стічні води, будь то продукти життєдіяльності котеджу, ресторану, автомийки, повинні потрапляти в грунт у своєму «первісному» вигляді. Залежно від походження, змінюється і склад стічних вод.
Не тільки кафе і ресторани, але і інші підприємства часто мають свою невелику кухню або їдальню, своє невеличке «харчове виробництво». Це передбачає постійний процес приготування їжі, використання мийок, посудомийних машин. В результаті існує реальна загроза перевищення гранично-допустимої концентрації по жирах. А звідси: закупорювання трубопроводів, вихідних і вхідних патрубків локальних очисних споруд, з усіма витікаючими звідси наслідками.
Врятуватися від «злісних» стічних вод можна з допомогою сепаратора жиру (жировловлювача, жіроотделітеля). Пристрій виготовляється як для установки під мийкою так і підземного виконання. В сепараторах жиру, за рахунок значного зменшення швидкості потоку, відбувається охолодження і розшарування оброблюваного потоку. Завдяки різниці питомих ваг, пісок і грубі відходи сідають на дно, жир спливає на поверхню. Освітлена стічна вода може транспортуватися далі.
Труби більше не будуть заростати жиром.
По мірі наповнення, жироловки чистяться механічним способом, з подальшою утилізацією.
- Жировловлювачі, жироловки, сепаратори жируЖировловлювач (сепаратор жиру) призначений для очищення господарсько-побутових і промислових стічних вод від нерозчинених жирів і масел з метою запобігання закупорки, забруднення і передчасного виходу з ладу каналізаційних трубопроводівПовна версія статті